Biografie

De jonge schrijver en performer Hans Sahar behoort tot de tweede generatie Marokkanen in Nederland. Hij werd in 1974 geboren in Al-Hoceima, Marokko. Na twee jaar verhuisde de familie naar Den Haag, waar hij zijn verdere jeugd doorbracht. Dat was een nogal turbulente jeugd. Hij leerde het criminele circuit kennen en de beruchte Haagse jeugdbendes. Maar ook de wereld van de nieuwste muziek. Dat alles bleek een goudmijn te zijn voor een cult-schrijver zoals hij geworden is.
Hij schrijft zijn verhalen met de snelle beat van rapsongs, en snijdt met zijn scherpe en felle teksten tot op het bot van onze maatschappij. En bij zijn vele optredens en lezingen voor scholen, studenten, bibliotheken en culturele kringen weet hij het publiek altijd te boeien met zijn bewogen pleidooien voor een tolerante en creatieve maatschappij. Zijn humor is daarbij ontwapenend. Daardoor is hij een veelgevraagde televisie-persoonlijkheid geworden, die in vrijwel alle talkshows en vele andere programma’s heeft opgetreden. Het ziet er naar uit dat hij zich ook aan het medium speelfilm gaat wagen.

De naam Hans Sahar is een pseudoniem, waarin zijn twee culturen zijn uitgedrukt: Hans als een oer-Hollandse naam, en Sahar als een naam uit de woestijn.