Bibliografie

Hoezo Bloedmooi Zoveel Liefde De Heimwee-karavaan

ZOVEEL LIEFDE

Het tweede boek van Sahar verscheen in 1996. Het gaat over de explosieve wereld van de straatbendes. Opnieuw staat een jonge Marokkaan centraal. Deze Rash heeft er genoeg van altijd te moeten doen wat zijn vader zegt en steeds met zijn familie opgescheept te zitten in een veel te klein huis. De straat op vluchten brengt veel gevaren met zich mee. Rash kan zich niet aan het bendeleven onttrekken zonder zich een verrader te voelen.

Met zijn standplaats op een makelaarskantoor en een eigen woonplek hoopt Rash een nieuwe wereld voor zichzelf te veroveren. Rash komt op raves, keurige kantoren, christelijke bijeenkomsten en seksparty’s. En ook in de gevangenis, op bezoek.

Zijn huisgenoten, allo’s en auto’s, van crimineel tot christelijk, zijn door het toeval bij elkaar gesmeten. Ze kunnen elkaar niet ontlopen en moeten een omgangsvorm zien te vinden. Maar hoe verschillend zijn huisgenoten en collega’s ook lijken, hun leven wordt bepaald door eenzaamheid, geweld, vriendschap, geloof, seks en liefde.

"Met dit boek bevestigde Hans Sahar zijn unieke plaats in de Nederlandse literatuur."
(De Arbeiderspers)